Gran Canaria: Directe actie tegen ontruiming

Federación Anarquista Gran Canaria

De Anarchistische Federatie Gran Canaria (FAGC) heeft door moed, vernuft en directe actie opnieuw een ontruiming voorkomen. Een familie kon de huur niet betalen aan een onroerendgoedbedrijf. Door de korte mobilisatietijd - de door ontruiming bedreigde familie bracht de FAGC één dag te voren op de hoogte - konden slechts vijf mensen te hulp schieten.


"Het zag er niet goed uit vanochtend," meldt de FAGC. De twijfels knaagden: "We zijn met weinig. Wordt dit de eerste ontruiming die we niet kunnen tegenhouden?" Ter compensatie van het lage aantal koos ze voor de beproefde tactiek van het automatisme: de dappere kleine groep barricadeerde het appartement met planken en steunbalken op ramen en deuren. Het appartement veranderde in een onneembare vesting.
 
Op Twitter illustreert de actie FAGC zeer beeldend: "We maakten een bunker uit het appartement dat eruit zag als een 16e eeuws schip, grapten we."
 
Een variant op "A Las Barricadas" zingend, wachtten we gezamenlijk in het appartement op de daders. Toen ze eindelijk opdoken, worstelden slotenmakers vijf uur lang tevergeefs om de deurwaarder de toegang tot het appartement te verschaffen. De advocaat van het onroerend goedbedrijf bood uiteindelijk aan te onderhandelen. Zes maanden huur, was het aanbod op  voorwaarde dat de familie daarna vertrekt. De FAGC beviel het aanbod niet, maar de familie die niet meer de huur kan betalen, ging akkoord.

Om 14 uur, toen zij zeker waren dat de kust veilig was, vertrok de FAGC. Via de garage, voor de zekerheid. Er waren deze dag geen arrestaties.

https://twitter.com/FAGC_Anarquista/status/804434699615686656