[Rigaer94][NL] Ontruimingsdreiging Riga 94 - leugens van politie en deelstaatminister – Deel 2

Frank Henkel auf dem Ritt in die Geschichtsbücher als Senator, der Berlin in Brand setzt.
Naast de beschreven leugens in Deel 1 vallen meer punten op. Blijkbaar gaat de Berlijnse politie en haar politieke leiding uit van een oneindige goedgelovigheid bij hun onderdanen - anders zijn de tegenstrijdigheden niet te verklaren.


Tweede huiszoeking R94 op 17 januari


"Ambtenaren die in de achtertuin stonden kregen uit een raam een vuilniszak toegeworpen door onbekenden," aldus een politiewoordvoerder. In de tas zouden harde voorwerpen zitten. Niemand raakte gewond. Vervolgens stelde de aanklager een gerechtelijk bevel in. Nadat deze werd goedgekeurd doorzochten om 16.00 uur politie-eenheden een pand.


Om toegang te krijgen tot het gedeeltelijk gebarricadeerde gebouw gebruikten de ambtenaren een ram. Volgens de woordvoerder ontsnapten de aanvallers door een gat in de muur naar een ander pand en konden zo vluchten."
17 januari 2016, 15:15u, http://www.morgenpost.de/bezirke/friedrichshain-kreuzberg/article2069329...


"Rond 13.30 uur reed de politie de Rigaer Strasse in. De aanleiding was volgens het hoofdbureau dezelfde als in de afgelopen dagen: "veiligheid."


Volgens de politie was het toeval dat de ambtenaren op dit tijdstip langskwamen. Tegen 14.40 uur werd volgens de politie een vuilniszak uit een raam vanaf een hoge verdieping gegooid, dat op een agent in de tuin geland zou zijn. Deze raakte niet gewond. De tas werd bewaard in een politiebus. Wat er in zat werd niet bekendgemaakt. Met een in de haast erbij gehaald gerechtelijk huiszoekingsbevel werd vanaf 16 uur tenminste één pand doorzocht."
17 januari 2016, 21:01u, http://www.tagesspiegel.de/berlin/polizei-justiz/berlin-friedrichshain-p...


"Deze keer drongen ambtenaren meerdere woningen binnen. Het huiszoekingsbevel werd gegeven omdat bewoners zojuist een vuilniszak uit het raam in de tuin hadden gegooid. De rechter zag dit als een "vermoeden van poging tot zware mishandeling", zoals de advocaat van de bewoners Martin Henselmann, aan taz meldde. Volgens Henselmann viel de zak op ongeveer tien meter van de ambtenaren neer, een provocatie zonder potentieel gevaar.."
19 januari 2016, https://www.taz.de/Polizei-vs-Autonome/!5266497/


Video https://vimeo.com/152169074 , https://vimeo.com/153230902


Wat er echt gebeurde
Een vuilniszak die te licht was om ook maar iemand te verwonden, werd aangekondigd uit het raam gegooid zonder maar in de buurt van de politie te landen. Die was zonder enige reden opnieuw het erf van de Rigaer 94 binnengetreden.


Opnieuw werden vele panden doorzocht, ook waar geen huiszoekingsbevel voor was. Om het bevel te verkrijgen kreeg de rechter, die niet ter plaatse was, een valse voorstelling van zaken.


De aanvallers zijn "door een gat in de muur ontkomen naar een ander pand en hebben zo kunnen ontsnappen", suggereert een paranoïde ambtenaar van dienst. Natuurlijk zijn er in de muren van Rigaer 94 geen ontsnappingsgaten.


Nazi's in de Rigaer Strasse
"Ook donderdag was er een incident waarbij een fotograferend koppel werd aangevallen door autonomen."
15 januari 2016, 18:16u, http://www.morgenpost.de/bezirke/friedrichshain-kreuzberg/article2069289...


Wat er echt gebeurde
Al jaren trekt de Rigaer Strasse en de omgeving tussen de Frankfurter Allee en Storkower Strasse op magische wijze nazi's aan. In de processen-verbaal worden het altijd volledig onschuldige voorbijgangers genoemd die zonder reden worden aangevallen door boze anarchisten. Bij dit incident stelden de nazi's een video samen die op internet werd verspreid, zodat nu zelfs de politie heeft toegegeven dat het om een nazi-stel ging.


Op 21 februari volgde de volgende politie-operatie omdat de noodzaak zou bestaan om de belangen van nazi's te vrijwaren, dit keer met de bestorming van de Abstand-kroeg op Riga 78.


Al op 12 september 2015 begeleidden stillen een groep van 40 nazi's in een spontane demo naar de Rigaer Strasse, https://linksunten.indymedia.org/en/node/153270 .


De nazi's kwamen van een verzamelplaats voor een geplande reis naar Hamburg. Door een verbod op de fascistische demonstratie aldaar, besloten geïnfiltreerde agenten met de nazi's te gaan rellen in de Rigaer Strasse. Toen duidelijk werd dat ze ondanks het vroege uur op verzet stuitten, werden ze door klaarstaande politie-eenheden voor hun eigen veiligheid afgevoerd.


Huiszoekingen bij andere panden
"Een dag na de grootschalige operatie in de Rigaer Strasse 94 doorzicht de politie het naburige gebouw. Een tiental agenten drong eerst Rigaer Strasse 95 binnen, daarna doorzochten ze nummer 96.


Ambtenaren inspecteerden onder andere de daken op stenen of andere projectielen. "Voor zover ik weet is er niets gevonden", zei een politie-woordvoerder.
14 januari 2016, http://www.berliner-zeitung.de/berlin/razzia-in-berlin-friedrichshain-po...


"De politie is vastbesloten om het probleem-Kiez Rigaer Strasse te heroveren: donderdag, om 11 uur doorzocht een eenheid gelijktijdig vier huizen. Een eventuele opslag van stenen op de daken moest in beslag genomen worden, mensen werden aan een controle onderwerpen."
14 januari 2016, 18:36 u, http://www.bz-berlin.de/berlin/friedrichshain-kreuzberg/nach-der-razzia-...


"Tegen 00:30 uur vielen enkele tientallen officieren de huizen Rigaer Strasse 95 en 96 binnen om ook de binnenplaatsen en de daken te controleren op gevaarlijke objecten en projectielen. Op woensdagavond was deze zogenaamde commissie van de Algemene Veiligheid en Planning Wet neemt de beveiliging. Huiszoekingsbevel niet noodzakelijk zijn voor, huizen werden niet toegestaan ​​in te voeren."
15 januari 2016, 18:17u, http://www.tagesspiegel.de/berlin/autonome-szene-in-berlin-friedrichshai...


"Op vrijdag en zaterdag houdt de politie in het gebied opnieuw "de wind eronder", zoals een politiecommandant zegt. Op straat worden velen die blijkbaar bij de scene horen gecontroleerd en gefouilleerd. Op aangrenzende daken, onder andere in de Liebigstrasse, namen ambtenaren stenen uit ontmantelde schoorstenen, satellietschotels met ijzeren staven en kapotte raamonderdelen in beslag. Politiewoordvoerder Stefan Redlich zegt: "Onze acties kennen geen deadline. We blijven huiszoekingen doen zolang we het nodig achten."
17 januari 2016, 22:44u, http://www.bz-berlin.de/berlin/friedrichshain-kreuzberg/rigaer-Strasse-u...


'1. Welke panden trad de politie sinds 13 januari 2016 in de - directe - nabijheid van Rigaer Strasse 94 binnen, naar welke respectievelijke aanleiding en op welke rechtsgronden?


Bij 1:. Hiernaar doet de politie Berlijn geen onderzoek. Daarom is er geen geldige informatie verstrekt, indien van toepassing, indien, of welke huizen door politie-eenheden Berlijn zijn binnengetreden.
Bij 2. Zijn sinds 14 januari 2016 in de - directe - nabijheid van Rigaer Strasse 94 panden doorzocht?
a) Zo ja, wanneer, waar en waarom? b) Op welke juridische basis?
c) Was er voor elke huiszoeking voor elk pand een huiszoekingsbevel?
Bij 2:. Verwezen wordt naar het antwoord op vraag 1, er wordt toegevoegd dat zonder elektronische opsporingsmaatregelen en aanvallen op elektronische systemen van de politie Berlijn onderzoek niet mogelijk is."
Drukwerk 17/17783, antwoord deelstaatminister Binnenlandse Zaken op de schriftelijke vraag van Christopher Lauer (Piraten)
https://linksunten.indymedia.org/en/system/files/data/2016/02/3044316155...


Hoe het echt zit


De politie en de deelstaatminister willen naast het besturen via de ASOG om zo een rechterlijke toetsing van haar handelen te omzeilen, het eigen parlement laten geloven dat ze precies weten hoeveel mensen ze in de risicogebieden controleren. Maar vervolgens is niet meer te controleren of en in welke huizen ze "instappen" of doorzoeken. Een typisch symptoom voor een politiestaat, als ze de daden van "veiligheidstroepen" ontkennen of doet alsof ze de daden niet meer kan nagaan. Als bijvoorbeeld de politie een huisdeur forceert en de bewoners later een schadevergoeding eisen bij de deelstaat, kan deze zogenaamd niet nagaan of bij het huis in kwestie een instap heeft plaatsgevonden. En wie in zijn kelder gemaskerde mensen tegenkomt die doen alsof ze van SEK zijn, zal tevergeefs navraag doen bij de autoriteiten.


Toekomstige inzetten
"We hebben het gebied bovenaan de agenda gezet. Er zullen de komende weken meer acties volgen", aldus een politie-officier tegen Berliner Zeitung (B.Z.). In een masterplan moeten linkse geweldplegers uit de buurt worden verdreven. Dit geldt ook voor de ontruiming van de infoshop M99 in Kreuzberg, waar activisten uit Rigaer een voorraad vermommingen aanleggen. Ook verantwoordingsbrieven zijn daar gedrukt. De eigenaar heeft een uitzettingsbevel ontvangen volgens B.Z. die eind februari ingaat.


De opsporingsambtenaren hopen dat stijgende huren de autonomen uit de wijken zullen verdrijven. Plus de druk "naar een klimaat waarin links uit zichzelf vertrekt", zeggen politiebronnen. Aanwezigheid, identiteitscontroles en huiszoekingen moeten drastisch toenemen, zeggen hoge politiefunctionarissen. 'We zullen geen ruimte bieden aan wie toevlucht neemt tot extreem geweld'."
14 januari 2016, 18:36u, http://www.bz-berlin.de/berlin/friedrichshain-kreuzberg/nach-der-razzia-...


"De staat dreigt het illegale probleemhuis Rigaer Strasse 94 al in februari te sluiten."
16 januari 2016, 17:32u, http://www.berliner-kurier.de/berlin/kiez---stadt/rigaer-Strasse-die-let...


Sinds midden februari verspreidt de Senaat van BiZa opzettelijk het gerucht dat Riga 94 ontruimd moet worden vanwege problemen met de brandveiligheid.
https://linksunten.indymedia.org/de/node/169545


De brandveiligheid is vaker aangehaald door de Berlijnse CDU.


"Kurt Wansner, CDU Kreuzberg-vertegenwoordiger zegt dat hij de gemeente schriftelijk heeft verzocht het kamp te ontruimen - voor de veiligheid en beveiliging. "Als je in een spaanplaten hut woont en het vliegt in brand, god wees je genadig," zegt Wansner. Op donderdag verwacht hij het advies van een beëdigd expert, die het risico van een rampzalige brand zou omschrijven als zeer groot."


Aangaande het voormalige vluchtelingenkamp op de Oranienplatz op 5 maart 2014, http://www.tagesspiegel.de/berlin/bezirke/kreuzberg/kreuz-und-quer/fluec...


Zoals de Rigaer Strasse nu, zo werd Oranienplatz voortdurend belegerd door de politie. Daarbij kwamen nog minstens drie tot op heden onopgeloste brandaanslagen voor Kurt Wansner en de CDU als geroepen, op 15 februari 2014 http://www.fluechtlingsrat-berlin.de/print_neue_meldungen2.php?post_id=671, op 19 juni 2014 http://www.morgenpost.de/berlin/article129237161/Infozelt-der-Fluechtlin... en op 31 maart 2015 http://www.tagesspiegel.de/berlin/polizei-justiz/brandstiftung-am-oranie...


Ook bij de Cuvry Brache in Kreuzberg waarschuwde de CDU steeds weer voor brandgevaar totdat op 20 september 2014 meerdere tenten door brand werden verwoest en na het blussen de bewoners van het terrein werden verdreven.


"Lange tijd hing de ontruiming van het gebied in de lucht; nu lostte het probleem zich bijna vanzelf op." http://www.tagesspiegel.de/berlin/bezirke/kreuzberg/polizei-ermittelt-na...


Onze mening
Een winkel willen ontruimen omdat er vermommingsbenodigdheden zouden worden verkocht is al sterk. Wanneer komt Karstadt Hermannplatz eindelijk aan de beurt?


De claim dat bij M99 verantwoordingsbrieven zijn gedrukt, is een bijzonder domme leugen. Iedereen die er is geweest kan bevestigen dat er geen drukkerij is.


Daarentegen kunnen de autonomen van de Friedrichshain wel worden verdreven met stijgende huren. Dat daarbij ontvangers van Hartz 4 en mensen met lage inkomens verdwijnen, is niet bijzonder sociaal maar hoort bij de politek van deelstaat Berlijn. Chaoten en lage inkomens zijn voor beleggers van hetzelfde laken een pak, obstakels op de weg naar nog meer marktwerking.


In de zomer van 2011 werd bekend dat op de hoek Liebigstrasse 13/Rigaer Str. de binnenlandse veiligheidsdienst (BfV) huurders geld heeft aangeboden als ze plaatsmaakten voor observatiedoeleinden door de dienst. De huurders hebben destijds geweigerd, een probleem dat zich voor de autoriteit waarschijnlijk oplostte door de sterke toename van vakantiewoningen in dit gebied.


Daarnaast zijn er meer aanwijzingen voor een permanente controle door verborgen videocamera's in het risiscogebied.


Toch lukte het onbekenden op 5 oktober 2015 op het juiste moment op het erf bij de achtertuin van de Liebig 34 brand te stichten, wat alleen kan worden omschreven als een moordaanslag, https://linksunten.indymedia.org/en/node/154884.


Het sporenonderzoek van de politie was zeer beperkt en ongemotiveerd, getuigenoproepen die normaal na elke geworpen steen in dit gebied worden verspreid bleven uit. Het videomateriaal van het dorpsplein dat er zeker is werd niet gebruikt om de daders te vinden.


Van de politie valt niets te verwachten. Maar we weten wat het betekent (zie Oranienplatz en Cuvry Brache) als mensen die ons niet erg welgezind zijn, zoals de deelstaatminister en zijn medewerkers, reppen over 'de brandveiligheid'. Vooral als ze even ervoor brandblussers in beslag namen omdat het 'gevaarlijke voorwerpen' zouden zijn.


Het valt dus te verwachten dat rond de deelstaatminister de hoop leeft dat het probleem met Rigaer 94 zich vanzelf op een soortgelijke manier zal oplossen zoals het bij Cuvry Brache is opgelost.