La policia dispara a tothom: colpejar a cent per educar-ne un?

Logo Autistici/Inventati
Avui [5 de novembre de 2010] la policia noruega ha segrestat durant algunes hores el servidor que teníem a Noruega i n'ha copiat tots els discs degut a una demanda internacional provinent d'Itàlia. És molt probable que la investigació serà només sobre un sol usuari/lloc web/llista de correu, tot i així han copiat completament el contingut sencer de la màquina i per tant, tot i que xifrades, ara les passwords dels usuaris ja no es poden considerar segures. Per això convidem a tots els usuaris d'Autistici / Inventati (i no només aquells que teníen el correu al servidor norueg) a canviar la seva password del compte de correu i de l'FTP, i fer-li's fer a tots aquells que sabeu que en tenen un compte de correu i/o un lloc web amb A/I.

Cautelarment, hem migrat a una altra màquina tots els comptes de correu que es trobaven al server segrestat: si no heu descarregat el correu als vostres ordinadors i el vostre compte de correu es trobava a Contumacia, ara la trobareu buida. Durant els propers dos o tres dies recuperarem tot el contingut del vostre correu, però esperem que aquest incident us faci ser conscients amb més força de l'habitual que no és una bona idea el deixar els vostres arxius a un servidor que no podeu control·lar: tot i que als nostres servidors els correus estan xifrats, violar un codi d'encriptació no és ja un escenari de ciència ficció.

Us anirem actualitzant la informació sobre aquesta qüestió.
v És la lògica de qui no sap ben bé com apuntar correctament. Davant del dubte dispara a tothom, és probable que encertis doncs al teu objectiu. O aquella de les batudes on s'aixequen carrers sencers per cercar coses que potser ni tant sols existeixen. La policia (postal) italiana té l'hàbit lleig de furgar en les dades de centenars, milers de persones fins i tot per trobar només un email. Ha tornat a passar al servidor que A/I té a Noruega: els discos han estat clonats sencers per una investigació per la que encara no ens han dit res. Tot i que no estem directament implicats en una eventual investigació, resta el fet que les dades dels nostres usuaris (en la major part dels casos xifraes) han estat tot i així adquirides per algú que com a màxim tenia l'ordre per cercar només una cosa específica.

Però és el costum del colpejar a cent per "educar-ne" un: pel camí m'emporto totes les dades i després, quan no hagi trobat allò que cercava, a reveure i gràcies. Quan aquestes coses passen a la Xina o a l'Iran, immediàtament es moblitzen files d'herois de la privacitat a tronar contra el "règim" de torn que espia als seus propis ciutadans. En el cas que ens acaba de passar davant dels nasos es distreuen perquè potser estan pensant en els ritus tribals que es desenvolupen als pisos alts d'aquest país [Ndt: Itàlia]. Davant d'episodis d'aquest tipus cal reaccionar ràpidament i de manera massiva, ja sigui aprenent a protegir la privacitat de les nostres dades, ja sigui protestant contra la vigilància electrònica que avança, amb intents més o menys maldestres, però arbitraris i repressius.

És interessant fer notar com no hi havia cap necessitat de realitzar aquesta operació: cada cop que se'ns han demanat logs o informacions hem sempre respost: no és colpa nostra si les informacions que en cerquen no les tenim o els hi són inútils. Com a molt ho considerem un mèrit. Com considerem un mèrit que en només 24 h el Pla R* ens hagi permès tornar a aixecar tots els serveis caiguts al raid policial: des de fa 5 anys diem a tots els nostres usuaris que el nostre objectiu és impedir que això que oferim sigui destruït, mentre hem entès i provat de sensibilitzar a tothom del fet que els únics dipositaris de la vostra privacitat en sou vosaltres, la vostra intel·ligència en el què llegiu i escriviu, la vostra astúcia en non delegar a ningú aquest aspecte de la vostra vida. Els nostres discs (llevat dels arxius de les llistes de correu) estaven xifrats, però amb el disc copiat i una mica de temps cap sistema d'encriptació és indesxifrable. Per la qual cosa no us amagueu sota un fals sentit de seguretat.

Doneu suport a la batalla que ens comprometem a mantenir ja com vam fer al primer Crackdown contra Autistici / Inventati, difoneu allò que us explicarem, combatiu contra qualsevol forma de limitació de la vostra llibertat per comunicar-vos.

Al contrari de la policia, nosaltres volem educar-ne cent per colpejar a un, aquell geni de la policia postal que ha pensat que copiar les dades de 2000 persones fos una bona idea per obtenir un grapat de mosques.

Autistici / Inventati és un servidor web autònom que aplega diversos companys dels moviments antiglobalització italians, units entre d'altres coses, per un compromís radical en defensa de la privacitat, les llibertats i els drets a la xarxa Internet. N'ha patit ja diversos cops repressius al llarg dels anys, i per això va implementar l'anomenat Pla R*: un mètode per provar de minimitzar els danys patits en els cops repressius i per poder recuperar els serveis un cop compromès algun servidor.

más información: https://cavallette.autistici.org/