Yusuf Taş ile Dayanışma Açlık Grevi

Yusuf Tas

24 Mayıs tarihinde biz - Gefangenen Info dergisinin Berlin çalışanları, FOR Palestine ve Özgürlük Komitesi olarak - 30 Mart'tan bu yana süresiz açlık grevinde bulunan devrimci tutsak Yusuf Taş'ın taleplerini desteklemek için bir günlük açlık grevi yapacağız.

Heimsheim Hapishanesi, Yusuf Taş'ın Türkçe dilde mektuplaşmasını engellemekte. Bu keyfiyeti protesto etmek için Yusuf, 50 günü aşkın süredir açlık grevinde bulunmaktadır. Anadilde haberleşebilmesini kabul edip bu baskıcı keyfiyeti sonlandırmanın yerine Yusuf, 2 Mayıs tarihinde Hohenasperg Hastanesine sevk edilmiştir. Ailesi, yakınları ve politik destekçileri bu sevkin zorla müdahale yapılabilmesi için gerçekleştirildiğini düşünmektedir.

 

Biz, taleplerin yerine getirilmesindeki aciliyete dikkat çekmek ve sorumluların zorla müdahale gibi işkence yöntemlerinden vazgeçmeleri yönünde uyarıda bulunmak istiyoruz. Yusuf'u desteklemek için devrimci tutsak Gülaferit 8 Mayıs'ta ve devrimci tutsak Musa Aşoğlu 15 Mayıs'ta süresüz açlık grevine başlamışlardır.

 

Açlık grevinde olan Yusuf'u desteklemek için herkesi;

eylemimize katılmaya;

aynı gün Lichtenberg Hapishanesi önünde düzenlenecek olan mitinge gelmeye;

veya kendi imkanları çerçevesinde etkin olmaya çağırıyoruz.

 

Eylemimizle aynı zamanda İsrail hapishanelerinde idari gözaltıya, tecrite ve kötü hapishane koşullarına karşı 17 Nisan'dan bu yana süresiz açlık grevinde olan 1.500 Filistinli tutsakla dayanışmamızı ifade etmek istiyoruz. Dayanışmamızı ayrıca 9 Mart'tan beri Türkiye'de iş ve onur için ve toplu işten çıkarmlara karşı süresiz açlık grevinde bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yla ifade etmek istiyoruz.

 

Yusuf için ne yapabilirsiniz:

 

1. Fax ve telefonla protestonuzu iletebilirsiniz

 

JVA Heimsheim

Mittelberg 1

71286 Heimsheim

 

Tel.: 07033/3001-0

Fax:: 07033/3001-333

Mail: poststelle@jvaheimsheim.justiz.bwl.de

 

2. Yusuf'a mektup yazın

 

Yusuf Taş

Justizvollzugskrankenhaus Hohenasperg

Schubartstr. 20

71679 Asperg

 

3. Dayanışma eylemimize destek verin

 

24 Mayıs Çarşamba günü Kreuzberg'e Kotti'ye gelin, mitinge katılın, eylemimize destek verin. Saat 10'dan akşam saat 20'ye kadar orada olacağız.

 

4. Lichtenberg Hapishanesi önünde mitinge katılın

 

Aynı gün saat 13 ve 14 arası Kadınlar Hapishanesi (JVA für Frauen, Alfredstr. 11, 10365 Berlin) önünde miting düzenlenecek. Bu hapishanede Yusuf'u desteklemek için süresiz açlık grevinde bulunan Gülaferit bulunuyor.