[Rigaer94] Updates ontruimingsdreiging

Squat

Wat voorafging: afgelopen zaterdag hebben we na meerdere aanwijzingen besloten om onszelf en onze symphatisanten op te roepen paraat te zijn. De combinatie van concrete informatie en geruchten bracht ons tot de conclusie dat een ontruiming op handen is. De bekendmaking is hier te lezen: https://linksunten.indymedia.org/de/node/169545


Tot nu toe is de situatie zo goed als ongewijzigd gebleven. We schatten de situatie als serieus in. We zijn voorbereid op een aanval door de politie en we vragen iedereen om druk te blijven uitoefenen op alle niveaus om de gewelddadige aanvallen tegen onze structuren een onberekenbaar risico te vormen voor de verantwoordelijken.
 
De inval op Rigaer 78 (https://linksunten.indymedia.org/de/node/169578) toont aan dat Henkels knokploegen een alledaags gevaar zijn voor de lichamelijke integriteit van de bewoners en bezoekers van de Rigaer Straße. Om deze reden en naar aanleiding van de informatie over politie-eenheden uit andere deelstaten die voor eind februari zijn opgeroepen, moeten we waakzaam blijven. Hierbij kun je ons steunen en de ogen openhouden.

Inmiddels is duidelijk dat de minister van Binnenlandse Zaken Henkel de brandveiligheid wil inzetten om van ons af te komen. In theorie betekent dat er dan een vernederend bureaucratisch proces op ons afkomt. In theorie… maar niet in de praktijk. De controles, de mishandelingen en het verjagen uit het risicogebeid bij de invallen op 13 en 17 januari tot inbraak in Rigaer 78 met behulp van de brandweer laten zien dat de politiestaat op dreef is. In het ergste geval kunnen we dus verwachten dat we zullen worden "geëvacueerd" door de smeris en het huis zal worden verzegeld. Welke verhalen de politiepers ook zal aanvoeren, we zullen dit scenario als een ontruiming opvatten.

We gaan niet huilen voordat we geslagen worden. Tenslotte is de politiewoordvoerder het liegen al voorbij, Henkel verzwakt doordat traditionele kiezers overlopen naar de AfD en blaast de Berlijnse politie haar decennia-oude roeping als fascistische bende nieuw leven in. Door de "bewaking" is bevestigd dat brandblussers zijn gestolen en de vluchtwegen werden geblokkeerd. Het is dus duidelijk dat een aanval op ons huis en onze structuren politiek gemotiveerd geweld is. We roepen alle oprechte democraten zich bij voorbaat van deze laffe aanvallen afstand te nemen!
 
Alle anderen roepen we op onze autonome structuren te komen verdedigen. Net als eerder staan M99 en Friedel54 op het spel. Als het niet lukt de straat te heroveren, dan verworden we tot speelbal van de politiek of worden we beetje bij beetje van onze basis beroofd die nodig is voor een revolutionaire strijd tegen de gentrificatie.

Laten we ook niet vergeten dat er een klimaat heerst waarin racisme en aanvallen tegen anarchistische structuren plaatsvinden. Daarin ligt een belangrijke bron van de woede, die ons vechtlust kan geven.

Let ook op de oproepen uit Calais, waar de staat vluchtelingen van hun onderdak wil beroven.

http://rigaer94.squat.net/

Zeige Kommentare: ausgeklappt | moderiert

!

Holländische übersetzung, nicht französisch..

Das ist leider so. Wir hatten mal für kurze Zeit holländisch im System, deshalb auch noch der Übersetzungsbutton. Das hat aber an anderen Stellen sehr viel Ärger gemacht, so dass wir die Sprache wieder rausgenommen haben. Aus irgendeinem uns nicht bekannten Grund wird sie bei den Übersetzungsmöglichkeiten aber noch angeboten. Ich habe den Artikel auf spanisch gestellt, da die Sprache am seltensten benutzt wird, falls es doch noch eine französische Übersetzung gibt.