[VS] IŞİD terörüne karşı mücadeleyi yükselt! Suruç’ta yaşanan katliama sessiz kalma!

Suructa Katliam Var

 20 Temmuz 2015 Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu SGDF tarafından örgütlenen basın açıklaması esnasında IŞİD tarafından düzenlenen bir canlı bomba intiharı gerçekleştirilmiştir. Saldırı da 32 genç hayatını kaybetmiş 100’den fazla insan da yaralanmıştır.

SGDF üyeleri; IŞİD tarafından aylarca işgal ve talan edilen Kobane’nin yeniden inşası için aylar öncesinden bir kampanya başlatmıştır. Kobane’deki çocuklara oyuncak götürüp, oyun parkı ve kütüphane kuracaklardı. Valiliklerden Kobane’ye geçme izni sadece bir heyete çıkınca, Suruç’ta kalmak zorunda kalan 300 genç Suruç Amara Kültür Merkezinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması biter bitmez kalabalığın tam ortasında dehşet bir patlama yaşandı.


IŞİD’in Türkiye sınırlarından elini kolunu sallaya sallaya Türkiye’ye geçebiliyor, MİT’in IŞİD’e kamyonlarla silah desteği sunuyor ve Suriye sınırında bulunan Akçakale’nin IŞİD yuvası olmuş olması ve IŞİD savaşçılarının daha halen Türkiye hastanelerinde bedavaya tedavi olabiliyor olmaları T.C. devletinin IŞİD’i ve IŞİD’in katliamcı ideolojisini desteklediğini net bir şekilde göstermektedir.

Bizler; IŞİD’in saldırılarını ve IŞİD’i destekleyenleri kınıyor, Suruç’ta şehit düşenlerin aile ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, herkesi; SGDF, Kobane ve Rojava’da insanca ve eşitlik içinde bir hayatı kurmaya çalışanları desteklemeye ve onlarla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.

Tüm halkımızı 25 Temmuz Cumartesi günü Schwenningen’de (In der Muslen – City Rondell önü) yapılacak eylemimizi katılım sağlamaya çağırıyoruz.


Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Biji Berxwedane Rojava!