[KA] NSU terörünün kurbanları ile dayanışmaya - Irkçılara ve Neo-nazilere Hayir (türkisch)

Schneiders NSU

17 Nisan Çarşamba günü Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde NSU sanıgı Beate Zschäpe Ile birlikte Neonazi terör hücresinin dört yakın destekçisinin yargılanmasına başlanacak. Yargılanacaklar arasında eski NPD aktivisti Ralf Wohlleben de bulunmakta. Ralf Wohlleben yeraltında faaliyet yürüten  terör örgütü NSU ve Neonazilerin en önemli destekçisi.

 

Federal Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, göçmen esnafları katleden üçlü çete Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschäpe’ye cinayetlerde kullanılan “çeska” tipi silahı ve mermileri Rolf Wohlleben temin etti. İddialara göre Wohlleben, üçlü çete ile önce “Kameradschaft Jena”, sonra da “Thüringer Heimatschutz” adlı Neonazi örgütlerde birlikte çalıştı. Wohlleben ayrıca 2001-2010 yılları arasında NPD üyesidi. Bir süre de partinin Thrüngen Eyalet Başkanlığını’nı ve sözcülüğünü yaptı.

Ralf Wohlleben‘in avukatlığını yapan ve 2012 yılının Şubat ayında Karlsruhe, Adler Str. 27a (Lidellplatz) da avukatlık bürosunu açan Nicole Schneiders de Neonazi çevrelerinde tanınan bir sima. Daha ögrencilik yıllarında neonazi çevrelerindeydi, 2000 yılında Ralf Wohlleben ile birlikte Jena da NPD yönetim kurulunda yer aldı yani terör örgütü çevresinde faaliyet yürüttü. Sonraki süreçte de Nicole Schneiders tanınmış  Neonazilerin avukatlığını üstlenmesi ve şiddet kullanan
Kameradschaftlarla bağlantilari  ile dikkat çekti. O dönem Rastatt da çalıştığı avukatlık  bürosu Harsch&Kollegen de Kameradlarına hukuki danışmanlık, ücretsiz avukatlık, ve hukuki eğitim sundu.
Bu tür avukatlık büroları, Nicol Schneiders de de olduğu gibi, Neonazi çevrelerinin altyapılarını oluşturmakta. Neonaziler buralarda faaliyetlerinde, Yürüyüş ve eylemlerinde ve farklı düşünen kesimlere karşı uyguladıkları saldırılarda ihtiyaç duydukları hukuki ve ideolojik destek ve yardımı alıyorlar.
                            

 NSU- Davasi öncesi Nazi-terörünün kurbanları ile dayanışma amaçlı gercekleştirilecek olan mitinge herkesi katılmaya çağırıyoruz.                 

         
    Bütün Faşist ve Irkçı Partiler Kapatılsın!
    Neonazilere ve Avukatlarına hayır!
    Schneiders (Irkçı) avukatlık bürosu kapatılsın
    Herkese Eşit Haklar

 
 16 Nisan 2013 – Saat: 18.00
 Lidellplatz- Karlsruhe